Mei Wrap-Up

Deze maand las ik wat minder dan anders, maar heb ik wel erg genoten van de boeken die ik gelezen heb. Ik las deze maand namelijk een boek dat ik officieel bestempeld heb als mijn favoriet. Benieuwd welk boek dat is? Lees dan snel verder.


Beginnen doen we meteen met mijn nieuwe favoriete boek en dat is Een lied voor Achilles van Madeline Miller. Ik vond hem echt geweldig en geef hem dan ook 5 sterren! Ik vind dit boek echt een grote aanrader!

The god touches his finger to the arrow’s fletching. Then he breathes, a puff of air – as if to send dandelions flying, to push toy boats over water. And the arrow flies, straight and silent, in a curving, downward arc towards Achilles’ back.Greece in the age of heroes. Patroclus, an awkward young prince, has been exiled to the court of King Peleus and his perfect son Achilles. Despite their differences, the boys develop a tender friendship, a bond which blossoms into something deeper as they grow into young men.But when Helen of Sparta is kidnapped, Achilles is dispatched to distant Troy to fulfil his destiny. Torn between love and fear for his friend, Patroclus follows, little knowing that the years that follow will test everything they hold dear.

In Brugge kocht ik Welkwoud van Tahereh Mafi voor op de terugweg naar huis en wat ben ik blij dat ik dit boek gekocht heb! Na Verdermeer was ik niet van plan Welkwoud nog te lezen, omdat Verdermeer me toch niet wist te overtuigen. Gelukkig wist Audrey me te vertellen dat Welkwoud beter is dan Verdermeer en daar sluit ik me volledig bij aan. Ik heb heel erg genoten van Welkwoud en geef hem dan ook 4 sterren!

Dit Perzische sprookje begint op een ijzig koude avond…
Laylee woont in het magische Welkwoud, waar de bewoners een gouden huid hebben en de winter vieren met eindeloos veel feestjes. 
Maar zij doet niet mee aan alle feestelijkheden.
Laylee kan zich bijna niet meer herinneren hoe het was voor haar moeder overleed. Voordat haar vader door zijn verdriet zijn verstand verloor. Voor ze achterbleef als de enige mordeshoor van Welkwoud – degene met de taak de doden te wassen en klaar te maken voor het hiernamaals. 
Door het zware werk en de eenzaamheid die daarmee gepaard gaat, worden Laylee’s handen stijf en verliest ze langzaam haar kleur. Maar als een stel vreemdelingen verschijnt, wordt Laylee’s wereld op zijn kop gezet en herontdekt ze kleur, magie en de helende kracht van vriendschap.

Van bestsellerauteur Tahereh Mafi, bekend van de Touching Juliette-serie komt nu een duister Perzisch sprookje
.

Eindelijk wist ik The Cruel Prince van Holly Black te bemachtigen en ik vond hem geweldig. Ik hield van de gemene streken en de girlpower in het boek. Ik gaf het boek 4,5 sterren.

Of course I want to be like them. They’re beautiful as blades forged in some divine fire. They will live forever. And Cardan is even more beautiful than the rest. I hate him more than all the others. I hate him so much that sometimes when I look at him, I can hardly breathe. One terrible morning, Jude and her sisters see their parents murdered in front of them. The terrifying assassin abducts all three girls to the world of Faerie, where Jude is installed in the royal court but mocked and tormented by the Faerie royalty for being mortal. As Jude grows older, she realises that she will need to take part in the dangerous deceptions of the fey to ever truly belong. But the stairway to power is fraught with shadows and betrayal. And looming over all is the infuriating, arrogant and charismatic Prince Cardan . . . Dramatic and thrilling fantasy blends seamlessly with enthralling storytelling to create a fully realised and seductive world, brimful of magic and romance.

Ik kreeg als recensie-exemplaar Verblind van Mary K. Franklin en las deze voor de blogtour uit. Ik gaf Verblind uiteindelijk 3 sterren. Mijn recensie vind je hier.

Melissa Jansen moet keihard knokken om zich staande te houden in de veeleisende wereld van zang, dans en drama op de musicalopleiding. Haar leven is een mix van pijn, zenuwen en genieten van haar grote passie. Wanneer ze wordt gevraagd voor een prestigieus afstudeerproject moet ze nog harder werken om haar talent om te zetten in vaardigheid. Daarbij ontmoet ze rijzende musicalster en fulltime flirt Nathan de Wilde, die haar leven laat sprankelen. Ondertussen blijft het verleden dat ze achter zich wilde laten aan haar trekken, in de persoon van haar jeugdliefde Rick van der Woude. Gevangen tussen twee vuren bouwt de spanning op. De grens tussen acteren en werkelijkheid vervaagt. Kan Melissa haar hart vertrouwen, of is liefde als theater: een prachtige illusie?

Voor school moest ik deze maand Tsjik lezen van Wolfgang Herndorf. Ik gaf het boek uiteindelijk 3 sterren. Om eerlijk te zijn vond ik het boek best saai en ik miste een echt onderwerp in het boek. Wolfgang heeft wel een vlotte schrijfstijl, waardoor het lezen vlot ging.

Moeder in de ontwenningskliniek, vader met ‘assistente’ op zakenreis: Maik Klingenberg zal de grote vakantie in zijn eentje doorbrengen bij het zwembad van de villa van zijn ouders. Maar dan duikt Tsjik op. Tsjik, die eigenlijk Andrej Tsjichatsjow heet, is niet bepaald een toonbeeld van integratie. Hij komt uit een van de aso-torenflats in Berlijn-Hellersdorf en heeft het op de een of andere manier tot het gymnasium weten te schoppen. Hij heeft een lichtblauwe Lada gescoord en daarmee begint een tocht zonder landkaart over het Duitse platteland in hartje zomer. Tsjik wil graag naar Walachije waar zijn opa woont,maar er is in de hele provincie Brandenburg geen enkele wegwijzer naar Walachije te vinden. Wat volgt, is een reis die zo grotesk, droevig, dramatisch en grappig is dat je geregeld niet meer verder kunt lezen van het lachen, maar evenmin kunt ophouden. In de lege wereld achter Berlijn is blijkbaar niemand echt in vakantiestemming. Niet de knappe Tatjana, op wier verjaardagsfeest zij niet uitgenodigd zijn, niet WO II veteraan Fricke die een uitstekende schutter is, niet de man aan de benzinepomp en helemaal niet het varken op de autosnelweg. Maik vertelt hun vakantieverhaal zonder opsmuk met het temperament van een veertienjarige, argeloos en wereldwijs. Tsjik is een hartverwarmende en hartverscheurende avonturenroman die maar één nadeel heeft: dat hij maar 256 bladzijden telt en dus veel te snel uit is. Maar zo gaat dat nu eenmaal met verboden tochtjes in een gejatte auto.

In de bib leende ik Everless geschreven door Sara Holland uit en ik denk dat ik nog nooit zo blij geweest ben dat ik een boek per ongeluk tegenkwam in de bibliotheek. Ik vond het boek echt heel erg leuk en gaf het dan ook 5 sterren!

Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft…
De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen.
Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar – en verleiding – met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.

Na bijna elke dag een paar gedichten uit Milk & Honey te lezen is hij eindelijk uit. Ik gaf de gedichtenbundel 4 sterren.

The book is divided into four chapters, and each chapter serves a different purpose. Deals with a different pain. Heals a different heartache. Milk and Honey takes readers through a journey of the most bitter moments in life and finds sweetness in them because there is sweetness everywhere if you are just willing to look.

In de bib reserveerde ik het boek: A Little Princess van Frances Hodgson Burnett. Ik vond het een leuk boek om tussendoor eens te lezen en raad het zeker aan voor beginnende engelse lezers. Ik gaf het boek 4 sterren.

Alone in a new country, wealthy Sara Crewe tries to settle in and make friends at boarding school. But when she learns that she’ll never see her beloved father gain, her life is turned upside down. Transformed from princess to pauper, she must swap dancing lessons and luxury for hard work and a room in the attic. Will she find that kindness and genorosity are all the riches she truly needs?

Als recensie-exemplaar las ik De Terugkeer van de Koningin van Rebecca Ross en ik gaf het boek 4 sterren. Benieuwd naar mijn recensie? Die vind je hier.

De terugkeer van de koningin van Rebecca Ross is het duizelingwekkende debuut vol twists & turns voor YA-lezers die van romantische fantasy houden.
Brienna groeit op in Huize Magnalia, waar ze samen met andere meisjes wordt getraind in een van de vijf passies: Kunst, Muziek, Dramatiek, Vernuft en Kennis. De meisjes werken hard aan hun passie, zodat ze, als ze hun zeventiende zomerzonnewende vieren, door een patroon worden gekozen en financieel worden ondersteund. Maar Brienna’s leven neemt een abrupte wending als ze ongewild betrokken raakt bij een gevaarlijk complot tegen de koning van Maevana. Voor ze het weet komt ze terecht in een web van politieke intriges en staat ze voor de moeilijkste beslissing in haar leven…
Rebecca Ross studeerde Engels aan de universiteit van Georgia, Verenigde Staten. De terugkeer van de koningin is het eerste deel van een nieuwe meeslepende trilogie vol romantiek en spanning.

Het laatste boek dat ik uitlas in mei was Weersta Me van Tahereh Mafi en wauw wat heb ik weer genoten van het vijfde deel uit de Touching Juliette serie. Ik gaf het boek 5 sterren.

Juliette is iedereen kwijt. Na haar vrij rampzalig verlopen periode als opperbevelhebber is ze ontvoerd en bevindt ze zich ergens op een basis ver van sector 45. Terwijl ze de eenzaamheid en martelingen probeert te doorstaan, moet ze ook haar herinneringen op een rijtje zien te krijgen. Warner heeft haar hart gebroken door te onthullen dat hij veel meer weet over haar familie en haar identiteit dan hij tot nu toe liet blijken, en deze geheimen veranderen alles.Juliette wordt verscheurd door verdriet, en de duisternis die zich nog altijd in haar schuilhoudt dreigt haar over te nemen. Maar door een onverwachte bondgenoot lijkt er toch nog een kans te zijn om te ontsnappen, en om de schade die ze heeft aangericht te herstellen.


Dit zijn alle boeken die ik deze maand gelezen heb en ik ben heel erg blij met mijn stapel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s