Stormwachter: De Kaarsenmaker van Arranmore – Catherine Doyle

  • Sterren: ★★★
  • Auteur: Catherine Doyle
  • Uitgeverij: Fantoom
  • Reeks: Stormwachter #1
  • Aantal pagina’s 287
  • Prijs: €17,99
  • Categorie: Fantasy, Kinderboek

Eens per generatie kiest het eiland Arranmore een nieuwe Stormwachter om de magische krachten van het eiland in toom te houden en te beschermen tegen indringers. Binnenkort zal Fionns opa, een mysterieuze, zonderlinge oude man, zijn taken neerleggen. Hij is al veel te lang op zijn post gebleven; het is tijd voor een nieuwe Stormwachter…

Als Fionn met zijn zus naar het eiland gaat, komt het onder zijn voeten tot leven… Diep onder de grond heeft er iemand op hem gewacht. Terwijl de strijd om het Wachterschap op het eiland losbarst, ontwaakt er een duistere vorm van magie die een oeroude oorlog nieuw leven wil inblazen.


In dit boek volgen we Fionn die samen met zijn zus Tara naar Arranmore gaat. Daar logeren ze bij hun opa die stormwachter van het eiland is. Fionn leert de magie van het eiland kennen en raakt verwikkeld met een duistere vorm van magie.

Allereerst wil ik even de cover met jullie bespreken, want wauw wat is deze mooi. De cover vertelt het verhaal en ik vind het er dan ook zeker bijpassen.

Ik wil ook graag Fantoom en Baeckensbooks bedanken, want ik kreeg echt een super leuk pakketje binnen. De kaars die bij het pakketje zat is super origineel en dat niet alleen omdat kaarsen een belangrijke rol spelen in het verhaal, maar ook omdat het natuurlijk super leuk in je boekenkast staat.

Jammer genoeg was het verhaal niet echt voor me weggelegd. Ik vond het soms moeilijk te begrijpen en de verhaallijn was ook te eentonig voor mij. Op een gegeven moment waren er heel veel personages in het verhaal, waardoor het soms wat verwarrend was.

Het boek is meer gericht op kinderen en dat zie je ook. Het lettertype is groot en de schrijfstijl is erg simpel. Waar ik me enorm aan stoorde is het feit dat deze zinstructuur vaak gebruikt wordt: Fionn zei.., Fionn deed dit.., Fionn deed dat… Er was weinig afwisseling en dit miste ik doorheen het verhaal.

De karakters van de personages waren goed uitgewerkt en ik vind ze ook passen bij de verhaallijn. Een bange jongen die ineens de held wordt en een mysterieuze opa. Mijn complimenten aan Doyle, want wat heb ik genoten van de personages.

Ook voor de setting krijgt Doyle een dikke pluim. Een magisch eiland in Ierland, heerlijk!

Het einde van het boek was dan wel weer een grote tegenvaller. Ik vond het een erg verwarrend einde en dit zorgde ervoor dat mijn rating naar 3 sterren ging. Toch ben ik benieuwd naar het volgende boek.

Ik raad het boek zeker aan voor jongeren die net de fantasywereld binnenstappen of voor jongeren die graag eens wat anders willen lezen.

Bestel Stormwachter hier.

Ik wil Baeckensbooks & Fantoom nog eens bedanken voor het leuke recensie pakketje dat ik gekregen heb!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s