Onderstroom – Tine Bergen

  • Sterren: ★★★★
  • Auteur: Tine Bergen
  • Uitgeverij: Bakermat
  • Reeks: Het College #2
  • Aantal pagina’s: 252
  • Prijs: €15,95
  • Categorie: Young-Adult, Thriller

Het is een traditie: wie in het vijfde jaar zit, moet mee op survivalkamp op een eilandje voor de Noordzeekust. Hoewel ze niet in de stemming is, gaat ook Nina mee. Er doen immers de wildste eilandverhalen de ronde over geesten en ontgroeningsrituelen, dronken leerkrachten en vriendschappen voor het leven. Een onheilspellende boodschap op de eerste avond wordt dan ook lacherig onthaald. Tot er tafels inzakken, dode vissen opduiken en leerlingen ziek worden… — “Het College’ is een psychologische thrillerreeks over een seriemoordenaar die graag manipuleert. Dus kiest hij slachtoffers, maar ook daders. Hoe makkelijk is het om mensen te doen moorden?


In Onderstroom volgen we terug verschillende perspectieven. Allereerst volgen we Nina, de zus van Sander die net haar broer begraven heeft en er helemaal onderdoor zit. De tweede persoon die we volgen is Lara, de beste vriendin van Vianne. De derde persoon is de seriemoordenaar die steeds in gesprek is met diegene die voor hem de opdrachten uitvoert.

Onderstroom had een heel leuk concept en wauw Tine wat verdien je hier veel lof over! Elk ding was tot het kleinste in detail gebracht. Zo begint het kamp met het bekende liedje 10 kleine visjes en alle gebeurtenissen zijn tot dat liedje toegewijd.

Ik vond het moeilijk om Onderstroom weg te leggen door de spanning die in het boek heerste. Je wou gewoon non-stop verder lezen.

Onderstroom is een echte page-turner

Ik vond het wel soms moeilijk om het verhaal te volgen en sommige plot-twisten waren voor mij soms wat vergezocht. Dit boek is ook een stuk gruwelijker dan het eerste boek. Niet dat het boek het meest gruwelijkste boek is dat je ooit gelezen hebt, maar in vergelijking met het eerste deel uit de reeks is deze wel wat gruwelijker.

Ik heb erg genoten van het tweede deel uit Het College en raad hem zeker aan.

Bestel Onderstroom hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s