Everless – Sara Holland

  • Sterren: ★★★★★
  • Auteur: Sara Holland
  • Uitgeverij: Blossombooks
  • Reeks: Everless #1
  • Aantal pagina’s: 293
  • Prijs: €19,99
  • Categorie: Young-Adult, Fantasy

Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft…
De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen.
Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar – en verleiding – met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.


In dit boek volgen we Jules die besluit te gaan werken in Everless. Zij en haar vader zijn jaren geleden moeten vluchten uit Everless door de Gerlings. Het gevaar ligt dan ook snel op de loer. In Everless komt Jules een bizar, oud geheim over zichzelf te weten en dit geheim is misschien wel het gevaarlijkste geheim dat iemand ooit gehad heeft.

Ik zag dit boek in de bib staan en ik dacht die wil ik eens proberen. Aangezien ik al een tijdje in een readingslump zat en zin kreeg in Everless ben ik er dan ook vrij snel in begonnen en dat was een goede keuze. Ik vloog door het boek en heb er erg van genoten.

In het begin was het wel even moeilijk om in het boek te komen, aangezien het even lastig is om het principe van bloedmunten en tijd te begrijpen. Zodra je die regeling snapt kan je pas echt genieten van het boek en doorlezen.

De spanning in het boek begint zodra Jules in Everless arriveert. Aangezien ze een verleden heeft met de Gerlings moet ze onopgemerkt blijven en dat voelde je ook echt. Je voelde haar angst om gepakt te worden.

Sara weet de karakters van de personages goed naar boven te brengen. Hoewel je zou denken dat sommige personages niet zullen veranderen gebeurt het toch en dit maakt het verhaal interessant.

Er zitten een paar heel interessante plots in het verhaal en soms zat ik echt op het puntje van mijn stoel.

Ben je benieuwd geworden naar Everless? Bestel hem dan hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s